NOVI SAD – Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je Poslovnom forumu sa Rusijom koji organizuje Privredna komora Vojvodine, u saradnji sa Trgovinskim predstavništvom Ruske Federacije u Srbiji. Novi Sad su posetili predstavnici privredne delegacije regiona Nižnji Novgorod, iz Ruske Federacije koja je jedno od prioritetnih tržišta Republike Srbije, značajan investicioni, ekonomski i treći spoljnotrgovinski partner Srbije.

“Novi Sad i Nižnji Novgorod su gradovi pobratimi već 13 godina, i to je najbolja saradnja koju Novi Sad ima od svih gradova pobratima. Ona se do sada pretežno ogledala u oblastima kulture i obrazovanja, a 2017. godine na Biznis forumu u Nižnjem Novgorodu razgovarali smo i o jačanju privredne saradnje između dva grada i regiona. Prisustvo više od 20 kompanija iz regiona Nižnjeg Novgoroda na ovom forumu je za veliki respekt, i siguran sam da je ovo prvi korak u budućoj ozbiljnijoj poslovnoj saradnji”, rekao je Radojević i istakao da Novi Sad veoma ceni odnose sa Nižnjim Novgorodom i privrednicima, kao i to da će im uvek biti na usluzi radi uspostavljanja i intenziviranja ekonomske saradnje.

Pored Milorada Radojevića pozdravne govore održali su i ministar za industriju regiona Nižnjeg Novgoroda Maksim Černasov, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, kao i predstavnik Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije Andrej N. Hripunov.

RTV