BEOGRAD – Godišnja volonterska akcija „Naš Beograd“ u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje održana je u subotu 25. maja po 11. put, u manje poznatoj šumi Beograda – Stepinom lugu, gde je preko 200 volontera iz 20 kompanija i organizacija pokazalo da zajednički volonterski rad među kolegama jača solidarnost, toleranciju i osećaj odgovornosti prema zajednici. Otvaranju su prisustvovali Nenad Nerić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kurt D. Donnelly, otpravnik poslova u Ambasadi SAD.

Kroz Naš Beograd do sada je podržano preko 50 organizacija i institucija, a broj korisnika kojima tradicionalna volonterska akcija Naš Beograd doprinosi iz godine u godinu je sve veći.

Ove godine odlučili smo se da doprinesimo lepšem i funkcionalnijem izgledu šumskog parka kroz aktivnosti kao što su uređenje izletničkog prostora postavljanjem klupa i stolova, postavljanjem info tabli i čišćenjem šume od otpada i granja. Za ptice u potrazi za zaklonom tokom hladnih dana, postavljene su nove kućice, dok su se volonteri istovremeno družili na kreativnim radionicama sa štićenicima udruženja KEC MNRO. Najmlađi su imali priliku da uče o ekologiji i prirodnom odruženju kroz ekološki program Avantura zelembaća . A oni nešto stariji imali su priliku da čuju praktične savete kako biti ekološki odgovorniji od organizacije ImpactEko ili kako da bolje komuniciraju o društveno odgovornim temama na radionici koju je vodio Represent Communications.

Ova značajna manifestacija tradicionalno okuplja timove iz društveno odgovornih kompanija . Akciji se ove godine po prvi put pridružila i kompanija Forma Ideale koja je obezbedila sredstva za nabavku parkovskog mobilijara i time je uređivano okruženje dobilo izgled pravog izletišta.

Događaj se i ove godine organizuje u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Za više informacija budite slobodni da kontaktirate Milcu Mišković Hristov, programsku menadžerku Foruma za odgovorno poslovanje na mail adresu milica@odgovornoposlovanje.rs ili na 060 642 3819.