Vrećo rasprodao Sinagogu

NOVI SAD – Jedinstveni umetnik koji izvodi, stvara i doslovno živi umetnost sevdalinke – Božo Vrećo vraća s eu naš grad. O tome da je svojim nastupom u maju 2016. u Novom Sadu, osvojio našu publiku, svedoči činjenica da su za predstojeći Božin koncert ulaznice rasprodate za manje od nedelju dana! Stoga možemo s pravom da očekujemo da će u četvrtak 9. maja u Sinagogi sa početkom u 21,00 časova uz odabranu pratnju – trojicu vrhunskih instrumentalista, Božo Vrećo prirediti Novosađanima još jedan nezaboravan koncert.

Božo Vrećo, umetnik, interpretator i autor sevdalinki, rođen je 18. oktobra 1983. godine u Foči. Ljubav prema umetnosti nasledio je od majke, po profesiji slikarke. Opredeljujući se za muziku, sam uči i traga za žanrom u kojem će na najbolji mogući način ispoljiti sebe i svoj dar. Sa 27 godina bira sevdalinku i strpljivo čeka trenutak da svoju interpretaciju podeli sa svetom. Sa basistom Edvinom Hadžićem i gitaristom Dinom Šutalom osniva ansambl “Halka sa kojim objavljuje dva albuma za sarajevski Gramofon (2013. i 2015. godine).

Ubrzo potom Božo ostvaruje i solo album pod nazivom “Moj sevdah” na kojem je zabeleženo 17 pesama bez instrumentalne pratnje. Četvrti album „Pandora“ je izdao početkom 2017. godine, a odmah sledeće 2018. godine izdaje peti album pod nazivom „Melek“.

Osim sevdaha, uživa u džezu, bluzu i soulu unoseći i njihove elemente u svoju interpretaciju. Inspiraciju nalazi i u lirskim pričama koje je na prethodnim albumima pretvorio u pesme. Osim pevanja, Božo ima i specifičan način oblačenja. Dosledan je sebi i svojoj umetnosti koju nesebično širi i deli. Svojom vokalnom interpretacijom, sevdalinku, donosi ravno u srce slušaoca. Traga za drugačijim, posebnim mestima za svoje nastupe. Jedno od takvih je i novosadska Sinagoga!

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *