BEOGRAD – Povodom dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije danas je održan svečani defile čete konjanika policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom. Pripadnici MUP-a su na Kalemegdanu prikazali veštine, opreme i vozila koja koriste u radu. Građani su imali prilike i da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije, poput kriminalističke, helikopterske jedinice, graničara, itd.

Manifestaciji na Kalemegdanu najviše su se obradovala deca koja su se igrala sa dresiranim psima, učili karate, upoznali se sa raznim sistemima odbrane, itd. Defileu i taktičko-pokaznim vežbama na Kalemegdanu prisustvovao je veliki broj građana. Centralni događaj biće upriličen večeras Svečanom akademijom u Sava centru, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović položio je u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su izgubili živote na dužnosti.

Takođe, državni sekretar MUP-a Milosav Miličković položio je venac na spomen – ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću, dok su komandanti Specijalne antiterorističke jedince i Žandarmerije Spasoje Vulević i Dejan Luković položili vence na spomen-obeležje na Čukur česmi.

RTV, Tanjug