Dodik: Obaveštajci stavili pod prismotru medije u BiH

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik saopštio je juče da raspolaže dokumentom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH, iz kojeg se vidi da je ta agencija stavila pod prismotru više medija iz BiH i regiona s ciljem, kako je rekao, satanizacije političkih protivnika iz Republike Srpske, ali i među Bošnjacima i Hrvatima. Dodik je na vanrednoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu istakao da je jedan od razloga zbog kojih se blokira formiranje Saveta ministara, zadržavanje kontrole nad OBA BiH.

On je dodao da je ta agencija “otrgnuti centar moći pod kontrolom Bakira Izetbegovića” jer nema parlamentarni nadzor, prenosi RTRS.

“OBA ima zadatak da pripremi inkriminaciju pojedinih političara i da to isporuči tužilaštvu i naklonjenim medijima, a one koje ne kontrolišu stavila je pod mere nadzora”, tvrdi Dodik.

On je naveo broj protokola OBA u kojem je predviđeno i naloženo praćenje pojedinih medija, uključujući RTRS, koji, kako je rekao, nisu u funkciji medijska satanzacije političkih protivnika i kod Bošnjaka i Hrvata i naravno Republike Srpske, ali i Republike Srpske u celini.

Tanjug

Foto: predsjednistvobih

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *