EU čisti Veliki bački kanal

BEOGRAD – Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić potpisao je danas u Beogradu Memorandum o razumevanju za realizaciju projekta remedijacije/ revitalizacije Velikog bačkog kanala, zajedno sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, ministrima u Vladi Srbije Jadrankom Joksimović i Goranom Trivanom i predsednikom Opštine Vrbas Milanom Glušcem.

Predmet projekta  remedijacije Velikog bačkog kanala je deonica koja spada među najzagađenije, u dužini od šest kilometara, od ušća kanala Vrbas-Bezdan u kanal Bečej-Bogojevo do hidročvora Vrbas. Svrha projekta je izrada tehničke dokumentacije za uklanjanje oko 400.000 kubnih metara zagađenog sedimenta, izgradnju tri područja za njegovo privremeno odlaganje, remedijaciju muljnog taloga i za rešenje konačnog odlaganje prerađenog muljnog taloga.

Ovaj projekat će biti treća, završna i najsloženija faza revitalizacije Velikog bačkog kanala, nakon proširenja kanalizacione mreže i izgradnje magistralnog kolektora, kao i izgradnje centralnog prečistača otpadnih voda u Vrbasu.

RTV

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *