BEOGRAD – Petnaestog juna se slavi jedan od omiljenih praznika hedonista – Svetski dan hrane! U to ime, bilo bi lepo obeležiti celu nedelju najboljim specijalitetima. Poseban gušt predstavlja kombinacija zanimljivog televizijskog programa i ukusne hrane koja će probuditi sva vaša čula!

U četvrtak, 13. juna na DocuBox HD kanalu u 15.30h možete uživati u jednom zanimljivom putovanju koje nam donosi emisija „Veliko putovanje 6, Ekspedicija u opasnosti”. Tim tehničara ne može da napravi odgovarajući gas da bi podigao balon. U hemijskoj laboratoriji ćemo reprodukovati proces proizvodnje gasa koji su naši avanturisti koristili 1916. godine.

Kanal FilmBox Premium će 14. juna u 21h emitovati drugu epizodu druge sezone serije „Vučji potok”. Nakon duge šetnje po divljini, Mik „časti” turiste kišnicom iz Top Enda u koju je ubacio drogu. Svi iz grupe padaju u nesvest, a kad se dan kasnije probude, shvataju da je autobus usred divljine. Mik se ne pojavljuje, a Riči, akumulator i satelitski telefon su nestali. Mik odseca jezik Ričiju i živog ga sahranjuje  u gnezdu termita. Deni i Džoni kreću da potraže pomoć i naleću na Mika. Ostali sa užasom otkrivaju Davovo telo u prikolici-frižideru i uviđaju da bi Mik mogao da bude krivac. Nekoliko njih istražuje izvor buke koja dolazi spolja, Mik puca u rezervoare sa gorivom na autobusu i to izaziva eksploziju sa Vejdom i Emom koji su ostali unutra. Mišel zadobija ozbiljne opekotine, a Brus ranu od šrapnela.

Od 20 časova  15. juna, možete pogledati film „Majmun”. Trevor Njuendajk je komičar bez uspeha. Ne samo da je loš na pozornici, već mu ni u životu ne ide kako treba. Za njega su sitnice najbitnije. Dosta mu je pretnji kablovskog operatera 7-11 da će podići cene, kao i svih kretena koji misle da mogu sa njim kako hoće. Sve što on želi je da se odmori i da ga neko razume. Ne svi, samo neko. Ali umesto da duboko udahne i sredi se ili prenese svoj bes na scenu, on se okreće buci koja dolazi iz njegovih slušalica i sjaju vatre koja pucketa da bi se smirio. On nije samo loš komičar, već i piroman.