NOVI SAD – U ponedeljak 10. juna, posetioci Štranda umesto kupovine ulaznica, imaće priliku da pomognu lečenje Vesne Paušić iz Novog Sada. Vesna je rođena 1989. godine sa 6,5 meseci i sa samo 1200 grama. Prilikom teškog porođaja doživela je izliv krvi u mozak i tom prilikom joj je oštećen centar za ravnotežu. Posle tri meseca dijagnostifikovana joj je cerebralna paraliza. Prohodala je sa četiri godine. Od tada je samostalno pokretna, ali ne može da stoji bez oslonca. Na dužim relacijama potrebna su joj invalidska kolica.

Zahvaljujući Vesninoj i upornosti njene porodice i lekara, ona je na dobrom putu da postigne potpunu samostalnost prilikom hodanja. Za to su potrebna dodatna sredstva za neurorehabilitaciju robotikom.

Da je Vesna Paušić uporna devojka dokazuje i to da je pored teške bolesti i borbe sa njom bukvalno od prvog dana života uspela da privede kraju školovanje i ona je danas diplomirani defektolog.

Podsećamo da smo tokom prethodna tri “Humanitarna ponedeljka” sakupljali pomoć za lečenje petogodišnje Jovane Štikovac iz Sremske Kamenice, obolele takođe od cerebralne paralize. Zbog lošeg vremena koje nas je pratilo od početka kupališne sezone, poseta plaži bila je mala, tako da je sakupljeno nešto više od 47.000 dinara.

RTV