NOVI SAD – U Novom Sadu danas će biti otvorena trodnevna međunarodna konferencija “Pričamo o Evropi – gradimo mostove”, u organizaciji nemačke fondacije Konrad Adenauer. Konferencija će prvi put biti održana na Zapadnom Balkanu i drugi put izvan Evropske unije, sa ciljem da se ukaže koliko je značajna evropska baština u književnosti, umetnosti i dijalogu.

“Glavna ideja ove konferencije je da dovedemo na jedno mesto intelektualce iz oblasti politike, novinarstva, književnosti kako bismo prikazali koliko je značajna evropska baština književnosti, umetnosti i dijaloga. I to je upravo razlog što ćemo imati goste – naučnike, novinare i veliki broj mladih ljudi iz svih krajeva Evrope, sa Baltika, iz susednih zemalja, iz Nemačke, Italije, Velike Britanije, Portugala”, rekao je Tanjugu direktor fondacije KAS u Srbiji Norbert Bekman Dirkes.

Na konferenciji će izlaganja imati predsednik Srbije Aleksandar Vučić na temu “Srbija u Evropi” i predsednica vlade Ana Brnabić koja će govoriti o Evropi, a prisustvovaće mnogobrojni predstavnici političkog, diplomatskog i društvenog života Srbije, regiona i EU.

Kako je kazao Bekman Dirkes, reč je o konferenciji koja predstavlja dugogodišnji brend fondacije Konrad Adenauer i da je okupljanje u Novom Sadu 9. po redu.

Tanjug