Meštanin krenuo sekirom na radnika obezbeđenja, policija ga uhapsila

RAKITA – Meštanin sela Rakita Danijel Dimitrov i član ORSP uhapšen je jutroš nešto posle 9 sati, jer je krenuo sekirom na jednog od radnika obezbeđenja gradilišta mini hidroelektrane. Radnici sa gradilišta kažu da je Dimitrov došao jutros i pokušao nasilno da uđe u gradilište, radnici obezbeđenja su odmah reagovali i sprečili ga u toj nameri.  

– Dimitrov je potom otišao do kuće da uzme sekiru, uputio se ka radniku obezbeđenja u čemu ga je na 15 metara od njega sprečila policija koja ga je razoružala i uhapsila – kaže jedan od radnika koji je prisustvovao jutrošnjem incidentu.

Šef gradilšta Igor Živković kaže da su radnici svakog dana izloženi torturi od strane meštana, a da su se poslednjih mesec dana incidenti intenzivirali

– Meštani su počeli intezivnije da nam brane da uđemo na gradilište, a ovo jutrošnje dešavanje je kulminacija, dobro je što je policija odmah intervenisala. Takođe, poslednjih mesec dana inspekcija je pet puta dolazila na gradilište, ali su konstantovali da su radovi u skladu sa dokumentacijom – kaže Živković.

Invesitor Goran Belić kaže da je današnje dešavanje logičan nastavak postupanja članova ORSP, kojima nikako ne odgovara završetak radova i dovođenje terena u prvobitno stanje, jer sada ometaju radove sanacije lokalnog puta i uređenja gradilišta, a ne gradnje vodozahvata, obzirom da će po završetku radova biti potpuno jasno koliko su zlonamerne i neistinite tvrdnje ORSP.

– Ovo je nasilje u kontinuitetu, sve snimljeno kamerama tehničkog obezbeđenja, učinjeno pred policijom, što samo pokazuje koliko su nasilnici samouvereni i bahati – zaključuje Belić.

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *