U ulici Alekse Šantića na Grbavici u ljupkom dizajnerskom ateljeu svoje i tuđe snove kuje jedna crnka  neosporne lepote, čarobnih ideja, veštih ruku, kao iz bajke.

Kada zakoračite u njeno carstvo igli, makaza, raznobojnih materijala, stare šivaće mašine, šablona, nacrta, krojačkog metra, kao da ste upali u carstvo uživanja.

Gde god se osvrnete, ugledate pregršt lepih komada i detalja, sa neizostavnim logom: krunom. Teško je ne osetiti se poput kraljice.

A kad odete na njenu reviju – zaseni sve prisutne.

U modnom studiju brenda Cristonati Couture otkrivamo ko je vrsna umetnica Nataša Bodirožić, elegantnog stila, koja odeva Novosađanke i od njih stvara dame- male i velike.

Brend je dobio naziv miksanjem imena moje prijateljice s kojom sam krenula u ovaj modni pohod, i mog imena. Osim što dizajniramo odeću, vršimo i usluge šivenja po meri, što je najteži i najzahtevniji deo posla, oblačimo i devojčice, kreiramo koktel haljine, odela, večernje haljine, ali i venčanice, pa tako ulepšavamo ne samo trenutak, već i život. Mama i sestra su dugo u tekstilnoj industriji, tako da sam praktično ceo život u modi, ali sam svoj brend izgradila u poslednjih nekoliko godina.

I sami ste prilično elegantni, stilizovani i šik; da li taj stil zastupate i u svojim kreacijama?

Podržavam profesionalni glamur. Žena koja ide po decu, na posao, pije kafu s drugaricama, radi ono što voli, aktivna je jednako u biznisu kao i kod kuće – to negujem. Sofisticiranost, prozirne materijale, kombinacije izreza, nabora, struka naglašenog, sve što laska ženskoj figuri. Volim kad se ona ističe, kad žena nosi haljinu, a ne haljinu nju.

Nedavno ste se kreativno izrazili  na takmičenju na kojem ste obukli čak i bocu za vino.

Moj zadatak je bio da stilizujem flašu, na takmičenju „Mr.&Mrs. Bottle” na što originalniji način, i od nas 40 učesnika, 10 finalista je proglašeno pobednicima a naši radovi biće prikazani krajem septembra na „Défilé à Paris” platformi, u okviru zvaničnog programa Paris Fashion Week-a, a potom i na svim nedeljama mode na kojima budu učestvovali dizajneri iz Srbije.

Šta vas najviše inspiriše?

Otvorenost ka ljudima me nadograđuje, putovanja i ples.

Nedavno ste predstavili kolekciju „Opposite“ u okviru Nedelje mode.

Prikazala sam venčanicu od bele čipke, satena i tila –nežnost , glamur i eleganciju i
haljinu istog kroja od crnog tila i tehno likre – avangarda, želeći da kolekcijom
prikažem moć kontrasta, dok sam prethodne godine predstavila „Molinete“ kolekciju u burgundi boju, pomešanu sa zanosnim tangom, a reviju je otvorio fashion video „Road to Molinete collection“, u kojem sam uključila prijatelje iz plesne škole. Spojili smo modu i muziku, ples i kreacije, ljubav prema obe moje pasije,  pokret uz teksturu, ritam uz estetiku, vodeći publiku u žudnju i životnost kroz moje modele, ispunivši im dušu toplinom.

Žena je najzavodljivija kada pleše i dok je u plesnom pokretu. Odakle ta ljubav prema tangu?

Prvo sam zaigrala salsu, a nakon nekoliko godina sam se okrenula tangu – plesu zavodljivosti, senzualnosti, , gracioznosti, neodoljivosti, koji zahteva poverenje, bliskost, oslonac na partnera i koji se ceo život uči jer nikad niste dovoljno  vešti  da ispratite improvizacije koje on pruža.  . Ples me je promenio i dao mi pitkiju notu.

Umeju li današnje  Novosađanke poneti vaš stil?

Odvažne su, uspeva im. Umerene su, vole smart- kežual fazon i ja im to pružam. Najčešće mi dolaze dame iz sveta preduzetništva, kao i one koje plešu. Dolaze i mlađe, doduše, jer imam super šik sportsko-elegantne stvari, poput Parižanki. Recimo, bela majica na kojoj dominira logo, crna „pencil“ suknja i sako su neizostavni da biste bili očaravajući.

Koliko je biti teško majka troje dece, supruga, uspešna preduzetnica, kreativna i lepa, u malom Novom Sadu?

Ako ne razmišljam o tome, nije teško. Generalno, u malom poslu čupavo je opstati, a važno je istrajati.

Atelje Cristonati Couture  sigurno će trajati. Jer Nataša kreira sve kao iz bajke, a bajke postoje vekovima.

 

 

autor: Nikea Vučetić