LARNAKA, NOVI SAD – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, koji učestvuje u radu Generalnog zasedanja Skupštine evropskih regija (AER), istakao je danas da je za AP Vojvodinu članstvo u ovoj organizaciji veoma korisno i važno, te da je agilan angažman u AER-u doneo višestruke benefite.

“Posvećenim i poletnim radom u AER-u, AP Vojvodina se evropskim regionalnim partnerima, a ima ih više od 150 iz 30 različitih zemalja, predstavila kao ozbiljan, meritoran region, otvoren i spreman na saradnju. Kroz rad u AER-u sklopili smo mnogobrojna nova partnerstva sa evropskim regijama, predstavili našu pokrajinu i zemlju u najboljem svetlu, istakli privredne i druge potencijale, spojili privrednike”, naveo je Pastor na Generalnom zasedanju AER-a, koje se održava u kiparskom gradu Larnaka.

Predsednik Pastor istakao da je za AP Vojvodinu izuzetno važno to što je kao aktivan član AER-a u prilici da učestvuje u kreiranju evropske regionalne politike, da ukazuje i utiče na delove koji su važni za evropsku perspektivu naše zemlje.

“Rad u AER-u, bliska saradnja sa evropskim regionima zemalja koji su članice Evropske unije (EU), razmena iskustava i znanja, značajno nas približava tokovima kreiranja evropske regionalne politike, a našu zemlju približava Evropi”, naveo je Pastor.

RTV