BEOGRAD – Srbima na KiM pomoći će država, a od međunarodne zajednice ne očekujemo ništa povodom otežanog snabdevanja našeg naroda u pokrajini, jer smo njima uvek i u svakoj situaciji mi malo više krivi, samo zato što nećemo da priznamo nezavisnost Prištine, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je rekao da zato moramo da se uzdamo “u se i u svoje kljuse” i da će država videti kako sve može da pomogne svom narodu na KiM u toj teškoj i složenoj situaciji.

Predsednik je tako dogovorio na pitanja novinara kako je moguće da u 21. veku neko onemogućava snabdevanje namirnicama i da li je to vid asimilacije Srba na KiM. On je ukazao da je Priština sada smislila novi izgovor za to što je uvela takse na robu iz centralne Srbije i tako otežava snabdevanje Srba na severu pokrajine:

“Haradinaj je izjavio – ‘oni hoće uz hranu da ubace i oružje i drogu’. Šta ti je podsvest! Pa, meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nešto… Oružje i droga… Valjda zbog toga što su to izmislili, ljudi sad ne mogu da dobiju hranu”, rekao je Vučić.

Tanjug