ORLANDO – Američki predsednik Donald Tramp zvanično je objavio svoju kandidaturu za drugi mandat na izborima 2020. godine, predstavivši se kao isti politički pobunjenik koji je “potresao” vašingtonski “establišment” pre četiri godine i koji je sada žrtva pokušaja progona od strane demokrata. On je u prepunoj sali Emvej centra u Orlandu, na Floridi, rekao da će se ponovo kandidovati na narednim predsedničkim izborima nastupajući kao autsajder, kao i pre četiri godine, prenosi Rojters. Tokom govora koji je trajao sat i po, govorio je o nekim temama prošle predsedničke kampanje istovremeno kritikujući medije, ilegalne migracije i tadašnjeg političkog protivnika Hilari Klinton.

“Zajedno smo prisilili pokvareni politički establišment da odstupi i vratili vladavinu od strane naroda i za narod. Dokle god držite ovaj tim na mestu, na dobrom smo putu. Naša budućnost nikada nije izgledala svetlija”, rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, demokratski protivnici bi, ako bi pobedili, radikalno promenili SAD jer će nastojati da legalizuju ilegalne migrante koji dolaze preko južne granice, kako bi pojačali svoju političku bazu.

Tanjug