NOVI SAD –Rekonstrukcija tri ulice u novosadskom naselju Satelit, dugo najavljivana investicija, koja je počela krajem prošle godine, biće završena za mesec i po dana, u planiranom roku, najavljuje gradonačelnik Miloš Vučević, koji je danas obišao radove. Kada radovi budu završeni, Ulica Bate Brkića biće pretvorena u bulevar, kao i druge dve ulice, Anđe Ranković i Antona Urbana. Vrednost radova je 370 miliona dinara, a ukupna investicija u tom delu grada, koja uključuje sve građevinske i putarske radove, iznosi 870 miliona dinara, rekao je Vučević.

“Za nekih mesec i po dana imaćemo završetak radova i otvaranje saobraćaja na Bulevaru Bate Brkića. To je jedna od većih i značajnijih investicija u ovom delu grada, ali nije jedina. Radimo i probijanje, odnosno produženje Bulevara Jovana Dučića sa Batom Brkića, praktično spajamo Futošku ulicu sa Bulevarom Jovana Dučića, ali i Jovana Dučića spajamo sa ulicama prema Veterniku. Time rasterećujemo regionalni put Bačka Palanka – Novi Sad i stvaramo bolje uslove da gradski prevoz prema Veterniku, dobijamo liniju iz još jednog pravca“, rekao je Vučević.
Kaže da je istovremeno u toku i rekonstrukcija osnovne škole „Prve vojvođanske brigade“ na Novom Naselju, a krajem aprila počela je i izgradnja novog parka, na potezu između Novog Naselja i Detelinare, na Bulevaru Evrope.

“Vrednost tih radova je 140 miliona dinara. Osim toga, spremamo i projekat kulturnog centra na Novom naselju, jer ne želimo da Novo naselje bude samo spavaonica, već pristojan deo grada sa svim sadržajima koje zaslužuje“, kaže Vučević.

Tanjug