NOVI SAD – Koncerti na otvorenom – u vrtu Srednjoškolskog doma (Nikolajevska 1) i na Brodu Zeppelin,  od 27. jula do 1. avgusta odražaće se u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Subota, 27. jul , Vrt Srednjoškolskog doma, 21,00 *       

„Sevdah pod lipom“

DIVANHANA (BiH)

Grupa je osnovana početkom 2009. godine s namerom da neguje i prezentuje tradicionalnu muziku zemalja Balkana, s pažljivim fokusom na sevdalinku. U muzici Divanhane, stare melodije prilagođene su našem vremenu zahvaljujući modernim aranžmanima u kojima se prepoznaju uticaji džez, pop i klasične muzike XX veka. 

Cena karte: 800,00 dinara

Nedelja, 28. jul , Vrt Srednjoškolskog doma, 21,00 *

„Spavati, možda sanjati“                   

YVETTE HOLZWARTH, violina, vokal (SAD) & MIROSLAV TADIĆ, gitara (Srbija / SAD)

Ovo dvoje vrhunskih umetnika predstavljaju program uspavanki za decu i odrasle s Tadićevog novog albuma “Spavati, možda sanjati”, kao i obrade, kompozicije i improvizacije bazirane na bogatoj riznici balkanskog folklora. Makedonija, Brazil, Dalmacija, Kalifornija i Andaluzija samo su neke od stanica na ovom šarolikom muzičkom putovanju.

Cena karte: 1.000,00 dinara

Utorak, 30. jul, Brod Zeppelin, 21,00

„Pop That Swing“ 

JMI WORLD JAZZ ORCHESTRA

Dirigent: Luis BONILLA (SAD)

Svetski džez orkestar Muzičke omladine okuplja mlade džezere iz celog sveta, a deluje pod umetničkim vođstvom renomiranog američkog tromboniste. Orkestar postoji šest godina, a čine ga 18 vrhunskih muzičara iz četrnaest zemalja, s pet kontinenata.

Do sada je nastupao na brojnim uglednim džez festivalima i ostvario niz zapaženih koncerata širom Evrope.

Slobodan ulaz!

Četvrtak, 1. avgust, Brod Zeppelin, 21,00

“Sav taj jazz i funk”

NOVOSADSKI BIG BAND

Dirigent: Fedor VRTAČNIK

Solistkinja: Danka ADAMOV

Tokom proteklih 16 godina rada orkestar je priredio 400 koncerta, nastupajući na brojnim i raznovrsnim kulturnim manifestacijama u zemlji i u inostranstvu i sarađujući s mnogim renomiranim umetnicima u regionu. Svojim kreativnim nastupima uz visok kvalitet izvođenja i programe koji prate najsavremenije svetske trendove , Novosadski big bend je postao nezaobilazni činilac u kulturnom životu Novog Sada, ali i čitave zemlje.

Slobodan ulaz!

*Prodaja ulaznica i informacije u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel. 021/452–344) svakog radnog dana od 8h do 14h,kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.