BEOGRAD -SPI International je uspešno preuzeo Film1 brendove u Holandiji na osnovu skorašnjeg dogovora sa kompanijom Sony Pictures Television (SPT) Networks. SPI International je kupio Film1 brendove, holandski servis za vrhunski TV i video na zahtev sadržaj, od kompanije Sony Pictures Television (SPT) Networks.  Na osnovu sporazuma, SPI će postati vlasnik Film1 brendova i nastaviće da upravlja svim njegovim digitalnim servisima sa platformama.

Na osnovu ovog ugovora, od 1. avgusta ove godine SPI će biti stoprocentni vlasnik brenda Film1 i četiri brenda filmskih servisa sa plaćanjem po gledanju: Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action i Film1 Family. SPI će nastaviti da nudi i linearne kanale i digitalne servise u Holandiji. Film1 trenutno nudi holandsku i međunarodnu produkciju na svojim filmskim kanalima, koji su dostupni na različitim kablovskim, DTH i IPTV platformama.

„Drago nam je što možemo da potvrdimo kupovinu Film1 brendova u Holandiji. SPI već preko 20 godina nudi vrhunske filmske servise za stotine operatera u 45 zemalja. Kao Kuća dobrih filmova, SPI se neprestano trudi da obezbedi najbolji i najkvalitetniji sadržaj za svoje gledaoce širom sveta. Dodavanjem Film1 brendova našem raznovrsnom izboru  linearnih i najsavremenijih digitalnih servisa, ponosni smo što delimo svoju bogatu ponudu vrhunskog sadržaja sa svim fiilmofilima u Holandiji”, izjavio je Berk Uzijel, generalni direktor kompanije SPI International.

SPI International nudi linearne i digitalne filmske servise na više ekrana u cilju kompletnog iskustva zabave. Pod vlasništvom SPI-ja, Film1 će prikazivati veliki broj vrhunskih filmova globalnih distributera kojima će pretplatnici moći da pristupe na svim ekranima.

Kupovina Film1 brendova je glavni pokazatelj da je SPI potpuno posvećen širenju svoje veoma uspešne i raznovrsne ponude mreža širom Evrope. U okviru dogovora SPI-ja sa partnerima za proizvodnju sadržaja i distribuciju svetske klase, Film1 će prikazivati bogat izbor vrhunskog sadržaja koji zadovoljava različite ukuse i potrebe, i to potpuno besplatno u Holandiji.

O kompaniji SPI International

SPI International/FilmBox je globalna medijska kompanija koja ima 40 televizijskih kanala i filmskih servisa na šest kontinenata. Sa FilmBoxom kao vodećim kanalom, SPI koristi najsavremeniju tehnologiju koja omogućava pristup SPI-ovom linearnom i sadržaju na zahtev, uključujući prenose uživo UHD programa i Film Box kanale na bilo kom uređaju sa internet vezom preko najvećih globalnih firmi sa pravima prenosa i lokalnih OTT provajdera. SPI International je već duže od 25 godina vodeći distributer bioskopskih filmova i TV programa na međunarodnom tržištu. Bliska saradnja sa glavnim davaocima licenci obezbeđuje odličan sadržaj, izuzetnu popularnost i veliku potražnju.