BEOGRAD – GEFCO Grupa, globalni ekspert za pružanje rešenja u lancu snabdevanja i lider u autologistici, objavila je danas da preuzima Chronotruck, kompaniju koja povezuje pošiljaoce i prevoznike putem inovativne digitalne platforme. Akvizicija je u skladu sa strategijom kompanije GEFCO da upotrebom inovativnih tehnologija poboljša korisničko iskustvo i ponudi potpuno digitalizovane usluge kako bi zadovoljila potrebe sadašnjih i budućih logističkih ekosistema.

Chronotruck posluje od 2016. godine sa ciljem da pruži kompanijama najbolju platformu za naručivanje transporta i istovremeno smanji broj praznih kilometara za prevoznike. Chronotruck omogućava kompanijama da optimizuju troškove u realnom vremenu, trenutnim pronalaskom prevoznika koji se nalaze na traženoj ruti i nudi inovativni portfolio digitalizovanih usluga, uključujući sistem za trenutno dostavljanje ponuda, praćenje pošiljke putem GPS sistema, dokaze o isporuci i izdavanje elektronskih faktura. Digitalna platforma omogućava prevoznicima da optimizuju tokove preuzimanjem tereta na obližnjim lokacijama kako bi se iskoristio pun kapacitet kamiona. Do danas, više od 9.000 klijenata je koristilo usluge kompanije Chronotruck.

GEFCO poseduje temeljno znanje i iskustvo u oblasti integrisane logistike, dok Chronotruck obezbeđuje agilnost, tehničko znanje i pristupačnost, podstičući inovativna rešenja tokom saradnje sa klijentom. Chronotruck će ostati nezavisan entitet i brend unutar kompanije GEFCO.

Luk Nadal, generalni direktor kompanije GEFCO, istakao je: „ Zadovoljstvo nam je da poželimo dobrodošlicu zaposlenima kompanije Chronotruck, kao i inovativnim rešenjima koja će postati deo rastućeg portfolija fleksibilnih i pametnih usluga kompanije GEFCO. Ekspertiza Chronotruck-a pomoći će nam da unapredimo odnos sa klijentima i poboljšamo njihovo iskustvo kroz digitalizaciju procesa. Naše partnerstvo će takođe doprineti smanjenju uticaja na životnu sredinu kako bi kamionski transport mogao da funkcioniše punim kapacitetom“.

„Ovo je fantastična prilika za Chronotruck“, izjavio je Rodolf Alar, izvršni direktor ove kompanije. „Danas Chronotruck uglavnom posluje u Francuskoj, ali se nadamo da ćemo uspeti na pravi način da iskoristimo razvijenu mrežu kompanije GEFCO, njeno snažno geografsko prisustvo i pristup novim klijentima, od proizvođača robe široke potrošnje do industrijskih proizvođača. Uveren sam da ćemo udruženim snagama kreirati snažna održiva rešenja za naše pošiljaoce i prevoznike, stvarajući dodatnu vrednost“.

GEFCO je svetski lider u kompleksnim rešenjima u lancu snabdevanja i evropski lider u u oblasti autologistike. Zahvaljujući stručnom iskustvu dugom 70 godina i broju od 13.000 zaposlenih, GEFCO razvija pametna, fleksibilna rešenja koja će odgovoriti na najsloženije izazove u lancu snabdevanja u svim industrijskim sektorima. Kompanija GEFCO ima jaku globalnu mrežu partnera – prisutna je u 47 zemalja i pokriva 300 destinacija širom sveta. Grupa je u 2018. godini ostvarila prihod od 4,6 milijardi evra. www.gefco.net