NOVI SAD – O životu i svakodnevici Srba iz Republike Hrvatske i dalje će moći da se informišu gledaoci Radio televizije Vojvodine. Generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica i direktor Radio Banske kose Srđan Kolar potpisali su ugovor o nastavku saradnje te dve kuće i emitovanju emisije “Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema”.

Nastavlja se proizvodnja programskog sadržaja, koji se bavi životom Srba u Republici Hrvatskoj. Emisija “Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema”, jedini je televizijski format koji se u toj državi proizvodi na srpskom jeziku i pismu.

“Proizvodimo 8 do 9 priloga u svakoj emisiji svakih 15 dana. Mi kao jedinstveni isključivo se bavimo problematikom Srba. Kako sam rekao da je to jedinstveni projekat onda možete sami da zaključite da je to izuzetno važno za srpsku zajednicu u Republici Hrvatskoj”, kaže Srđan Kolar, direktor Radija Banska kosa.

U planu je novih 26 emisija, koje se emituju na dvonedeljnom nivou. Do sada je na RTV-u emitovano više od 3 stotine takvih hronika. “Hroniku Slavonije, Baranje i zapadnog Srema”, naši gledaoci prate od 2006. godine.

RTV