NOVI SAD – Humanitarna pomoć za Kosovo i Metohiju, u vrednosti od 5,5 miliona dinara, upućena je danas iz magacina Crvenog krsta Novi Sad. Paketi prehrambenih namirnica, obuće, ćebadi, kućne higijene, hrane upućeni su Eparhiji Raško-prizrenskoj, koja će je koristiti za narodne kuhinje i za višečlane porodice.

“Važan je i trenutak kada konvoj šlepera humanitarne pomoći kreće ka Kosovu i Metohiji, u vreme kada su privremenih organi kosovske vlasti izazvale krizu na KiM, kada uz barikade i takse pokušavaju da onemoguće snabdevanje naših građana”, rekao je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je danas ispratio konvoj šlepera sa humanitarnom pomoći za KiM.

On je istakao da je bitno da pojedinci i privrednici pomognu srpskom narodu na KiM i dodao da će pokrajinska vlada nastaviti akcije humanitarne pomoći.

Na pitanje novinara da li očekuje da bude sprečen prolazak šlepera na KiM, Mirović je odgovorio odrično, rekavši da ovde nije reč o robi koja može biti prodavana.

“Ja sam optimista, verujem da se to neće desiti, ovo nije za prodaju, već će Eparhija koristiti za narodne kuhinje, za višečlane porodice, reč je o takvoj vrsti robe koja se ne može prodavati, ne vidim način i razlog da bude sprečen njen ulazak na KiM, osim gole mržnje da se ovo zaustavi”, rekao je Mirović.

Tanjug