BELA PALANKA – Istočni krak Koridora 10 je 99 odsto je gotov, za 10-15 dana će biti pušten u saobraćaj, a očekujemo da čitav put ka Bugarskoj konačno bude potpuno završen i pušten u saobraćaj na jesen, izjavila je danas ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. Ona je za TV Prva, na pitanje zašto je izmestila čitav kabinet u Belu Palanku, rekla da na istočnom kraku koridora postoji nekoliko komplikovanih tačaka sa velikim klizištima koja onemogućavaju da radovi budu završeni u naredne dve nedelje, pa se na ovaj način pruža podrška “Koridorima” i rešavaju problemi.

Mihajlović je istakla i da gradnja Koridora 10 predugo traje, da najveće izazove predstavljaju klizišta, problem sa jednim od izvođača, kao i činjenica da kada je projekat pravljen 2007-2008. godine neke kosine nisu ni pretpostavljane, jer su mnogi projekti koji su ranije pravljeni često započinjani sa dosta nepoznanica i takvi su davani izvođačima, pa su se kasnije pojavili mnogi problemi.

“Kad god se nešto završava, kao kad se završavao Koridor Grdelica, kao što se ovde završava, sve što ne valja vidite na samom kraju. Ali mi smo u ovom procesu puno naučili i čini mi se da nijedan novi projekat, nijedan autoput neće imati nijedan problem koji je imao Koridor 10”, rekla je ministarka.

Ona je takođe istakla veliki značaj pruge Niš – Dimitrovgrad, na koju je Vlada Srbije prošle godine dala garanciju na 264 miliona evra i rekla da su pripremni radovi gotovi, a u četvrtom kvartalu ove godine počinju radovi na elektrifikaciji koji će trajati 2,5 godine.

Tanjug