NOVI SAD – U Novom Sadu danas je otvorena još jedna saobraćajnica, Bulevar Bate Brkića, koji se proteže od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta. Bulevar je završen pre roka, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je poručio da su građani ovog dela Novog Sada nekoliko decenija čekali na novu saobraćajnicu.

“Ukupna vrednost ove investicije je 870 miliona dinara, a sami radovi na saobraćajnici su koštali 370 miliona. Urađena su nova autobuska stajališta, radimo blokovsko uređenje, parking mesta, biciklistička staza je izgrađena. Prelazak Bate Brkića prema Telepu nam je zadatak za sledeću godinu”, izjavio je Vučević, otvarajući novi bulevar pred okupljenim građanima.

On je podsetio da je “za nepunih mesec dana ovo drugi bulevar koji otvara, a da idu na još dva”.

Ovim bulevarom, kaže Vučević, kvalitet života građana u ovom delu Novog naselja, koji je bio decenijama zapušten, značajno je poboljšan.

“Neke generacije inženjera počinjale su svoj pripravnički staž planiranjem ovog bulevara i odlazili u penziju, bez da je bulevar izgrađen. Mi smo to sada učinili i ovo je velika pobeda Grada, Novog naselja i Tozinovca. Sledeći prioritet nam je ozelenjavanje ne samo ovog, već svih delova grada”, rekao je Vučević.

On je ponovio da će u septembru Grad pokrenuti veliku akciju planske sadnje drveća, u koju će pozvati sve građane.

“Svi žitelji Novog naselja posebno Tozinovca, očekuju da se reši problem obećanog bazena, koji je trebalo još pre deset godina ovde trebalo da bude izgrađen. Nadam se da ćemo šostići dogovor s vlasnicima koji su kupili tu parcelu 2009.godine, da napravimo taj bazen, a da Grad održava ovaj prednji deo”, najavio je Vučević.

Tanjug