NOVI SAD – U Novom Sadu danas je otvoren Sentandrejski put koji je pretvoren u bulevar čije su kolovozne širine po sedam metara, s razdelnim ostrvom između, a u svakom smeru ima po dve saobraćajne trake. Sa obe strane bulevara su pešačke staze, a sa jedne biciklistička, postavljeni su ulična rasveta, na mestima gde je bilo moguće, i parking mesta.
Bulevar su svečano otvorili ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Srbije Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

“Ovo je značajno ne samo za Novi Sad već i za Vojvodinu i celu Srbiju, jer je Sentandrejski bulevar deo državnog puta od Beograda do Subotić. Danas u Srbiji ima 40.000 aktivnih gradilišta, a pre tri godine ih je bilo 2.000, što znači da smo uspeli da obezbedimo finansije”, rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila na investicije koje će u narednom periodu biti realizovane u Vojvodini, poput brze saobraćajnice, pruge Beograd – Subotica, proširenja luka…

Tanjug, RTV