BEOGRAD – AIK Banka je omogućila  uslugu podizanja gotovine do 5.000 dinara Mastercard karticama na svim prodajnim mestima  NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama.

Sada, uz uslugu samog plaćanja Mastercard debitnom karticom, korisnicima ovih kartica omogućeno je i podizanje gotovine sa svog bankovnog računa. 

Ovaj servis se tretira kao standardno plaćanje karticom, i podrazumeva da korisnik kartice autorizuje transakciju svojim PIN kodom uz mogućnost praćenja transakcije na svom računu. Korisnici Mastercard i Maestro kartica moći će na ovaj način da podignu gotovinu u iznosu do 5.000 dinara po transakciji.

AIK Banka je u ovom trenutku jedina banka u Srbiji koja je uspela da tehnički omogući ovakvo rešenje na prodajnom mestu trgovca. Zajedno sa partnerima Mastercard-om i NIS Gazpromneft-om ova usluga je od danas dostupna na više od 300 NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica širom Srbije. 

Za uslugu plaćanja Mastercard karticama i podizanja keša na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama, AIK Banka svojim klijentima neće naplaćivati dodatne naknade.

Ovom inovacijom na našem tržištu AIK Banka stavlja u prvi plan savremene potrebe svojih klijenata nudeći im mogućnost da do svog novca dođu na siguran, brz i efikasan način bez odlaska do poslovnice banke ili traženja najbližeg bankomata.