BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se razmatra uvođenje kontramera Prištini zbog otežanog snabdevanja životnim namirnicama na KiM, a biće objavljene, kaže, nakon razgovora sa predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije. Vučić je na pitanje da li se razmišlja o kontramerama koje su ranije bile najavljene, rekao da se razmišlja o tome svakoga dana, ali da je preče bilo da se najpre obezbedi roba za Srbe sa severa Kosova i Metohije.

“Za nas je od presudnog značaja bilo da obezbedimo više robe u prodavnicama i nadam se ste mogli da vidite juče i prekjuče više robe nego prethodnih dana. Znači, negde je nešto ‘s neba došlo'”, naveo je Vučić.

Dodaje da ne želi da stiče političke poene tako što će Srbija žestoko rečima nekog da napada, a time bi se, istovremeno, smanjila šansa za opstanak Srba na KiM.

“Moja je briga narod na Kosovu i Metohiji”, naglasio je predsednik.

Vučić ocenjuje da smo po pitanju izjava iz Prištine o zabrani poseta srpskim zvaničnicima, napravili “taktičku grešku, i kao društvo i kao političari, mada ga inače mnogo više brine odnos Prištine prema našem narodu, nego prema političarima.

“Nisam želeo da se mešam se našoj delegaciji u Poznanju. Albanci podižu lestvicu svoje bezobzirnost i bezobrazluka. Znači da mi treba da budemo srećni pošto nisu sasvim zabranili zvaničnicima Srbije ulaz na KiM, nego kada im padne napamet”, primetio je povodom kontradiktornih izjava iz Prištine da su uvedene zabrane, pa da nisu, ili da nisu za sve srpske političare.

Tanjug, RTV