BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije odgovaraju danas u Skupštini Srbije na pitanja poslanika. Deo opozicije i dalje bojkotuje sednice Skupštine Srbije. Poslanici su pitali vladu kada će zauzeti stav o, kako su naveli, kampanji koju vode pojedine NVO, stranke i mediji da se srpskom narodu pripiše žig genocidnosti zbog Srebrenice, zatim da li je RTS kupovao sportska prava od preprodavaca – Dajrekt medije, SBB i drugih, kao i o privatizaciji Luke Novi Sad.

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj postavio je poslaničko pitanje premijerki Ani Brnabić povodom, kako kaže, kampanje u Srbiji da bi se “promovisala ideja i afirmisao nekakav genocid u Srebrenici”.

“NVO sektor koji je obilno finansiran iz budžeta Srbije, ima jedini zadatak da okrivi Srbiju i sprski narod za izmišljeni genocid u Srebrenici. Prvo, vlada da zauzme mnogo čvršći stav i da se obračuna sa tim pokušajima. Srpski narod nije genocidan, nije se desio genocid, niko ne negira zločine, ali kada Republika Srbija finansira te organizacije, a one šire priču o nekakvom genocidu…”, rekao je Šešelj.

Tanjug