NOVI BEČEJ – Najveća pod manifestacija Velikogospojinskih dana „Poljo-fest“ održaće se po sedmi put u Novom Bečeju od 23. do 25. avgusta. Ovaj sajam poljoprivredne mehanizacije i ove godine će okupiti mnoge poljoprivredne proizvođače i njihove posetioce. Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata  za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo „Poljo-fest“ ima za cilj popularizaciju poljoprivredne proizvodnje. 

Pored izložene mehanizacije najvećih proizvođača iz regiona, semenske robe i sredstava za zaštitu poljoprivrednih proizvoda, „Polјo-fest“ je i mesto za razmenu iskustava i znanja. Ono što karakteriše ovu najveću pod manifestaciju „Velikogospojinskih dana“ je takmičenje u veštini upravljanja traktorom, gde posetioci na licu mesta mogu da vide rad mašina i mehanizacije. „Poljo-fest“ je poznat i po tome što se aktivno održavaju stručni paneli u okviru kojih predstavnici državnih i pokrajinskih institucija, instituta i kompanija razgovaraju sa poljoprivrednim proizvođačima i na taj način imaju priliku da se povežu ne samo kroz razmenu mišljenja i iskustava već i kroz moguću saradnju. 

Poljoprivreda je svakako glavna delatnost opštine Novi Bečej, pa tako ne iznenađuje ni velika posećenost ove manifestacije. Prijave za učešće na „Poljo-festu“ još uvek traju, pa organizatori pozivaju sve zainteresovane kompanije i preduzeća iz oblasti agrara da požure sa rezervacijom mesta jer je broj izlagača ograničen. Prijave se vrše putem mejla: poljofest@gmail.com 

ili na telefone: 

063/777 1887

064/2580 695

063/525 924

„Poljo-fest“ se i ove godine pobrinuo da se svi posetioci dobro zabave. Drugi put za redom biće organizovano takmičenje u jahanju mehaničkog bika. Za najbolje se spremaju i vredne nagrade. 

Podsetimo, manifestacija „Velika Gospojina“ održava se tradicionalno u Novom Bečeju po 26. put. U okviru ove manifestacije, sedmu godinu za redom uspešno se realizuje i kutak za poljoprivrednike. Što se tiče muzičkog programa na festivalu, organizatori očekuju najveću posećenost do sada. To nije isključeno imajući u vidu da će u muzičkom delu programa nastupati Zvonko Bogdan, bendovi Hladno pivo i Van Gogh, Dejan Petrović Big bend, mađarska rock grupa Pokolgep i Svetlana Ceca Ražnatović.