NOVI SAD – Tokom avgusta slušaoci Radio Novog Sada moći će da uživaju u sadržajnom radio dramskom programu. Avgustovsko leto otvoriće dramatizacija Zvezdane Šarić “Tašna za more”, nakon čega će egzotični letnji zvuci slušaoce odvesti na obale mora. To će 8. avgusta od 23 časa na RNS1 uraditi Zoran Ristović uz radio dramu “Ljetovanje Marka Miljanova na moru”.

Treći četvrtak u mesecu biće posvećen stvaralaštvu Isidore Sekulić u dramatizaciji Radovana Marušića “”Isidorin krug kredom”. Slušaoci će “upoznati” ženu koja je razmišljala o ljudima i njihovom životu, o neraskidivoj povezanosti prirode i ljudske sudbine, o etničkom karakteru naroda, zatim kritičara i esejistu, kao i njene putopise, pripovetke i druge žanrove kojima se bavila. Nakon nje, pripremili smo komediju “Francusko pruski rat” Koste Trifkovića, koja će dinamičnim dijalozima i zanimljivim junacima preneti prijatan humor.

Lav Tolstoj, najveći ruski realista, zatvoriće dramski repertoar hrišćanskom pričom “Otac Sergije” u kojoj nas suočava sa glavnim junakom, monahom, njegovom verom i iskušenjima.

RTV (Suzana Simić)