BEOGRAD -Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, potpisao je Sporazum o saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada i Elektrotehničkim fakultetom iz Beograda, čime će obezbediti podršku tokom školovanja za najtalentovanije studente. Sporazum o saradnji je potpisan tokom zvanične posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji.

Stipendije Schneider Electric-a će dati značajan doprinos savladavanju praktičnog znanja, ali će studentima pružiti i  veoma važnu finansijsku podršku tokom školovanja. Rad na različitim projektima i mogućnost zaposlenja u kompaniji Schneider Electric DMS NS, nakon završenog fakulteta, dodatne su prednosti programa stipendiranja ove kompanije. Tokom svih nivoa obrazovanja, studenti imaju podršku iskusnih eksperata, kao i mogućnost učešća u radionicama i svim vrstama edukacije koju kompanija organizuje za svoje zaposlene, a zahvaljujući kojima će moći da unaprede svoje znanje i veštine, što će im biti od velikog značaja u građenju budućih karijera. Schneider Electric će, takođe, svim stipendistima omogućiti da rade na najboljoj opremi i na razvoju najuspešnijih softvera, uz konstantan mentorski program tokom trajanja stipendije.

“Najvažnija investicija je investicija u obrazovanje generacija koje dolaze. Uvek moramo imati na umu da će samo kvalitetno obrazovani mladi ljudi voditi naš svet. Schneider Electric je kompanija koja je poznata po opredeljenju da ulaže u znanje i u kvalitet obrazovanja širom sveta, kao i po unapređivanju uslova rada za svoje zaposlene. Iz posvećenosti tim ciljevima potekla je i inicijativa za stipendiranje najboljih studenata tehničkih fakulteta u Srbiji”, istakao je Frederik Abal, član Izvršnog odbora kompanije Schneider Electric nakon potpisivanja Sporazuma.

Schneider Electric DMS NS razvija ADMS softver zahvaljujući radu više od 800 inženjera, od kojih je većina potekla sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Dekan tog fakulteta, Rade Doroslovački podsetio je na činjenicu da uspešna saradnja između fakulteta i kompanije Schneider Electric traje već godinama i da je rezultirala time da je Novi Sad postao jedan od svetski prepoznatih IT centara. Doroslovački je rekao da je Fakultet tehničkih nauka najveća obrazovna ustanova tog tipa u regionu sa 13 različitih odseka, čiji studenti trenutno rade na skoro 100 međunarodnih projekata. 

Dekan Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda, Milo Tomašević, je nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji izrazio zahvalnost kompaniji Schneider Electric koja je prepoznala kvalitet obrazovanja koje daje Elektrotehnički fakultet i istakao da je ovo primer saradnje dve vodeće ustanove u svojim oblastima delovanja. Istakao je da bi svi trebalo da budemo ponosni na naše mlade stručnjake koji svojim radom utiču na globalni razvoj IT sektora. “Ove stipendije obezbediće podršku tokom školovanja našim talentovanim studentima, koje sa ponosom pratimo i nakon što završe školovanje na fakultetu”, dodao je Tomašević.

Schneider Electric DMS NS je i u proteklom periodu pružao podršku najboljim studentima tehničkih fakulteta. Kako bi se edukacija unapredila, Schneider Electric je otišao i korak dalje, pa tako već godinama zaposleni kompanije drže programe obuke za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji. 

Schneider Electric ulaganjem u edukaciju želi da doprinese razvoju IT struke u Srbiji, kao i transformaciji srpske industrije u digitalno doba. Zahvaljujući programima stipendiranja, Schneider Electric DMS NS je kompanija koja daje najveći broj univerzitetskih stipendija u zemlji, i na taj način je aktivni učesnik u stvaranju inovativne i moderne Srbije.

O kompaniji Schneider Electric

Mi u kompaniji Schneider verujemo da je pristup energiji i digitalnom svetu, osnovno ljudsko pravo. Podstičemo sve da sa manje resursa ostvare više, u skladu sa našim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđujemo digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinujemo vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge na polju energetike i automatizacije u integrisana rešenja za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju. 

Spremni smo da otvorimo nebrojene mogućnosti, koje pruža jedna otvorena, globalna i inovativna zajednica koja sa žarom deli našu svrhu i vrednosti koje su inkluzivne i osnažujuće.