NOVI SAD – U subotu, 20. jula, sa početkom u 21 čas, u Dunavskoj biblioteci – Biblioteci na Štrandu, održaće se MULTIMEDIJALNO VEČE INDIJSKE KULTURE SA MONIKOM MAŠIREVIĆ.

Programom je obuhvaćeno:
* predstavljanje knjige „Preživeću – avanture s hodočašća u Indiji” autorke Monike Maširević,
* putopisno-dokumentarno predavanje VODIČ KROZ HODOČAŠĆE U INDIJI,
* izložba fotografija,
* prodajna izložba dekorativnih predmeta iz Ateljea „Maširević”.Putopisno-dokumentarno predavanje VODIČ KROZ HODOČAŠĆE

Na hodočašće dugo 9000 km unutar Indije, autorka se otisnula nošena višegodišnjom željom da hodočasti i poseti mnoga sveta mesta značajna za pripadnike različitih religija indijskog potkontinenta. Kao glavni motiv svog putovanja, Monika ističe lično duhovno uzrastanje, putovanje do istine, duhovnog otkrića i dosezanje božanske blizine. Sve što je doživela i preživela na ovom putu, putujući peške, vozom i rikšom, doprinelo je da je promeni kao ličnost, jer, putnik nije isti na početku i na završetku svog putovanja.
Publika će uz mnoštvo slajdova imati priliku da „proputuje“ Indijom upoznajući se sa hramovima i mestima kao što su Rišikeš, Haridvar, Varanasi, Puškar, Džajpur, Vrindavan, Hampi… Osnovnu motivaciju hodočasničke pobožnosti i odlaska u sveta mesta, Monika će pojasniti kroz pojmove kao što su: hodočasnik, hodočastiti, hodočasnička molitva, verovanje u natprirodne moći pojedinih mesta.