BEOGRAD – Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas ekipe Vojske Srbije, koja se u rejonu Deliblatske peščare priprema za učešće na 6. Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji u disciplini “Vojni reli”, od 27. jula do 11. avgusta. Na Međunarodnim vojnim igrama pripadnici Vojske Srbije učestvovaće u tri discipline: Tenkovski biatlon, Vojni reli i Snajperska granica. Prve dve discipline realizuju se u Rusiji, a treća u Belorusiji.

“Vojni reli” će biti održan na krajnjem istoku Rusije, u Republici Tiva, a pripadnici srpske vojske će se prvi put takmičiti u toj disciplini.

“Vojska Srbije uvek ide na pobedu. Na Vojnom reliju takmičićemo se sa najvećim i najbrojnijim armijama sveta, ali to ne znači da Vojska Srbije neće ići da pobedi. Idemo da ostvarimo dobar rezultat i još važnije od toga, idemo da pokažemo koliko smo obučeni i spremni. Da pokažemo sa čime raspolažemo i sa kakvim ljudima raspolažemo”, rekao je Vulin.

Ministar poručuje da “ako među vojskama postoji poštovanje, onda je poštovanje koje se iskazuje prema Vojsci Srbije poštovanje prema njenim ljudima, iskustvu, hrabrosti i iznad svega njenoj ljubavi prema otadžbini”.

Tanjug