NOVI SAD – Grad Novi Sad, obezbedio je svim učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji Novog Sada, besplatne udžbenike. Pored toga, najboljim novosadskim đacima osnovnih i srednjih škola, biće finansirana je i poseta Srpskoj kući na Krfu. To je bilo na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića, saopštila je gradska uprava.

Nove investicije i rast gradskog budžeta direktno podižu kvalitet života u Novom Sadu. Asfaltiranje ulica, izgradnja škola i vrtića, kupovina novih autobusa, ali i udžbenika đacima prvacima, samo je deo onoga što Grad može da uradi zahvaljujući odgovornoj politici, kaže gradonačelnik Miloš Vučević.

“Zato je bitno da imamo investicije, zato je bitno da imamo danas dva puta veći budžet nego 2012. Nije to pitanje igre brojki i slova, nije to neko prosto hvalisanje, nego kad imate budžet od gotovo 29 milijardi dinara, vi ste u stanju da kupite deci udžbenike, da ih pošaljete na Krf i da radite nekoliko škola i da počnete da gradite nova obdaništa i da rastu plate”, kaže Vučević.

Zahvaljujući viziji gradskih čelnika, broj zaposlenih u novosadskom javnom sektoru, od 2012. smanjen je za 2.000, a ukupan broj zaposlenih sugrađana veći je za 20.000 nego pre sedam godina, kaže Vučević. Govoreći o situaciji u javnim preduzećima, gradonačelnik kaže je dug “Stana“ sa gotovo 800 miliona dinara, umanjen na 268 miliona dinara i da je sve izvesnije da će preduzeće biti stabilno.

 RTV (Branimir Kozarov)