NOVI SAD – Letnja akademija Skupštine evropskih regiona (AER), čiji je domaćin drugi put bila Autonomna Pokrajina Vojvodina, svečano je danas zatvorena u Novom Sadu, a potpredsednik pokrajinske skupštine Damir Zobenica ocenio je da je “ona bila izuzetno uspešna”.

“S jedne strane, bio je uspešan formalni deo, a s druge strane praktičan deo Akademije, gde se stotinak učesnika kroz razna predavanja upoznao među sobom. Bilo je predavanja na razne teme, od ekoloških, preko političkih do onih koje se tiču evropskih izbora i onoga što će uslediti posle njih”, objasnio je Zobenica.

Kao veoma važnu informaciju, istakao je to što su ovogodišnju Letnju akademiju Skupštine evropskih regiona iskoristili da pozovu sve učesnike na drugi Regionalni biznis forum, koji će biti održan u oktobru u Novom Sadu.

“Poznato je da na Letnju akademiju, uz mlade iz svakog regiona, dolazi i jedna odrasla osoba, politički predstavnik tih regiona. Mi smo iskoristili priliku da ih pozovemo na drugi Regionalni biznis forum u Novo Sadu. Prošle godine, kad smo bili organizatori plenarnih zasedanja Komiteta Skupštine evropskih regiona, pokrenuli smo još jedan paralelan događaj, a koji je revolucija u delovanju AER-a, što se tiče prebacivanja političkog aspekt na konkretan aspekt delovanja Skupštine evropskih regiona”, objasnio je Zobenica značaj Letnje akademije AER-a, ali i Regionalnog biznis foruma.

Tanjug, RTV