NOVI SAD – Od utorka 3. do četvrtka 5. septembra – tokom čak tri večeri u Parku prisajedinjenja, koji se nalazi između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti, ugledni orkestar s tradicijom vrsnih nastupa u svojoj zemlji i inostranstvu dugom 147 godina – Zagrebačka filharmonija, prirediće tri nezaboravne večeri muzike i filma s početkom u 20:00 sati koje nikako ne treba propustiti!

Na jedinstvenoj lokaciji pod zvezdanim nebom – u Parku prisajedinjenja, na velikome platnu, sve posetioce očekuju projekcije kultnih filmova Čarlija Čaplina uz uživo izvođenje muzike velikog orkestra Zagrebačke filharmonije.

Pripreme su u toku, a sjajni mladi maestro Krešimir Batinić – stalni saradnik Zagrebačke filharmonije i direktor Zagrebačkog gradskog pozorišta Komedija priprema partiture za izvođenja i poziva sve ljubitelje filmske i muzičke umetnosti – a pre svega one koji su otvoreni da dožive nešto novo i nesvakidašnje, da dođu na ovaj poseban događaj. 

Premijerna izvođenja projekta Fil(m)harmonija koje se tri večeri održavaju u Novom Sadu, deo su EU projekta prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije. Posle nastupa u našem gradu sledi Ilok, dok se u 2020. planiraju izvođenja i u Subotici i na kraju u Vukovaru.

Nosilac projekta Zagrebačka filharmonija i njen partner Muzička omladina Novog Sada s velikim zadovoljstvom ističu saradnju u ovome EU projektu, koji prepoznaju kao priznanje, ali i kao veliku odgovornost. Projekt je finansiran sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije. Projekat u Novom Sadu, realizuje se i u saradnji s Fondacijom „Novi Sad 2021“.

U izvođenjima, kao gosti Zagrebačke filharmonije, nastupaće i šest muzičara iz Novog Sada. 

Na programu sve tri večeri su Čaplinovi filmovi Pasji život i Mališan, a u projekcijama filmova uz izvođenja Zagrebačke filharmonije moći će da uživaju zaista svi – od 7 do 77. Važno je napomenuti da je ulaz na sve projekcije – slobodan, pa je poziv za prisustva ovim događajima upućen ne samo Novosađanima, već i svima onima kojima je Novi Sad blizu. Ponesite jastučiće, kokice, pozovite prijatelje i povedite najmilije…provedite jedno sasvim posebno i nezaboravno veče uz jedinu i jedinstvenu – Fil(m)harmoniju!

*U slučaju lošeg vremena, programi će biti izmešteni u Sinagogu, sa početkom u 20,00 časova.