Deca iz opštine Ranilug u poseti Novom Sadu

NOVI SAD – Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući grupu od 45 osnovaca, njihovih vaspitača i predstavnika Opštine Ranilug, srpske enklave u Kosovskom pomoravlju koja broji oko šest hiljada stanovnika.

“Ovo je peta godina kako deca iz Opštine Ranilug organizovano dolaze u Novi Sad i nama je zaista drago što oni svaki put posete i Gradsku kuću. To je prilika da im poželimo dobrodošlicu i da ukažemo na podršku i privrženost našem narodu sa Kosova i Metohije. Siguran sam da će u narednim danima dobro upoznati Novi Sad i okolinu, da će se prijatno osećati i da ćemo ih uveriti da smo dobri prijatelji”, izjavio je Cvjetićanin i zahvalio se Crvenom krstu Novog Sada i brojnim institucijama, organizacijama i pojedincima koji su doprineli da se poseta učenika sa Kosova uspešno realizuje.

Osnovni cilj ove humanitarne akcije je podsticaj obrazovanja, kulture i bezbrižnijeg odrastanja dece iz Kosovskog pomoravlja. Ove godine, deca iz opštine Ranilug borave u Novom Sadu u periodu od 22. do 25. avgusta, u organizaciji Crvenog krsta Novog Sada. Za učenike smeštaj je obezbeđen u ŠOSO “Milan Petrović”, a u okviru svog boravka deca će upoznati Frušku Goru kao i brojne kulturne i istorijske znamenitosti grada.

RTV
 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *