KAĆ – Radovi na rekonstrukciji glavne ulice u Kaću, u dužini od 4.500 metara, čija je vrednost 115 miliona dinara, biće završeni 31. avgusta, najavili su danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i izvršni direktor Puteva Srbije Zoran Stojisavljević.

“Uz podršku Vlade Srbije, Putevi Srbije rade i rekonstrukciju glavnog puta kroz Futog, kao i deo regionalnog puta Begeč – Futog, čija je vrednost 120 miliona dinara“, rekao je Vučević prilikom obilaska Kaća. On je najavio da će u Kaću biti rekonstruisano obdanište, koje će biti i prošireno, u šta će biti uloženo 60 miliona dinara.

“Rekonstruisaćemo i pešačke staze, u šta će biti uloženo 35 miliona dinara, a rekonstrukciju atmosferske i fekalne kanalizacije u delu Kaća smo završili”, rekao je Vučević. Kaže da su mu građani preneli da u nekim delovima Kaća ima problema sa atmosferskom kanalizacijom, a bilo je pritužbi i na to da je školska sala u lošem stanju.

Najavio je da će i ti problemi biti rešeni. Vučević je, govoreći o rekonstrukciji regionalnih puteva u Novom Sadu i okolini, rekao da uskoro počinje rekonstrukcija Preradovićeve ulice u Petrovaradinu.

“Grad je uradio tu ulicu do Tvrđave, a Putevi Srbije će rekonstruisati do izlaza iz Petrovaradina”, rekao je on, dodajući da ga je obradovala najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je na otvaranju auto-puta “Miloš Veliki” rekao da će Novi Sad dobiti 127 miliona evra za atmosfersku kanalizaciju i milijardu investicija za regionalne i lokalne puteve.

Tanjug

Foto : jkpput.rs