NOVI BEČEJ – Najveća poljoprivredna manifestacija u okviru Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju – Poljo-fest, održaće se od 23. do 25. avgusta, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Privrednoj komori Vojvodine (PKV).

“PKV, kao mesto okupljanja privrednika, podržava sve manifestacije koje promovišu poljoprivredu, koje doprinose razvoju poljoprivrede i promociji sela”, rekla je Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV i dodala da je Gospojinski Poljo-fest manifestacija koja prevazilazi lokalni i poprima regionalni karakter.

Da ovakve poljoprivredne smotre imaju veliki značaj i za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje ruralnih sredina, istakao je i pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Vladislav Krsmanović i dodao da je Pokrajinska vlada, preko resornog Sekretarijata, u protekle tri godine, u razvoj vojvođanskog agrara investirala preko 20 milijardi dinara, a prema njegovim rečima, potpisano je 6882 ugovora, od kojih sa RPG 5890, kroz konkursne linije predviđene intenziviranju poljoprivredne proizvodnje.

“U okviru podsticajne politike, naš Sekretarijat finansira i podržava održavanje tradicionalnih manifestacija na teritoriji AP Vojvodine za koje smo budžetom za 2019. godinu, opredelili 25 miliona dinara. U poslednje tri godine, po ovoj konkursnoj liniji, podržali smo 519 različitih tradicionalnih manifestacija na teritoriji AP Vojvodine”, rekao je Krsmanović i dodao da je za održavanja manifestacije Poljo-fest, u poslednje tri godine, opredeljeno blizu milion i 500 hiljada dinara, jer, kako je rekao, ovakve manifestacije doprinose razvoju poljoprivredne proizvodnje, očuvanju kulturne baštine.

RTV