NOVI SAD -Radio-televizija Vojvodine ugostila je poslanika u parlamentu nemačke pokrajine Baden–Virtemberg i predstavnicu slobodnih radio-stanica u toj pokrajini. U razgovoru sa programskom direktorom Sonjom Kokotović razmenili su iskustva o radu medija, a sve u cilju stvaranja zajedničkih projekata. Projekat Danube Streamwaves bliži se kraju nakon 4 godine, a zahvaljujući njemu ostvarena je razmena muzičkih programa O radija, radija Free FM iz Ulma, ali i stanica iz Mađarske i Austrije.

Gosti iz pokrajine Baden–Virtemberg ocenjuju da je na taj način ostvarena bolja međunarodna saradnja i da je to ono što doprinosi zajedništvu u Evropi.

“Mislim da je nemačka strana, radio Free FM iz Ulma, veoma zainteresovana za dalju saradnju sa programom s kojim je do sada sarađivala. Koliko sam čuo utisci o saradnji su veoma pozitivni i stoga verujem da će se saradnja i nastaviti. Treba još videti kako će to izgledati, ali ja ću se potruditi da odradim svoj deo i da postoji podrška i s političke strane, tako da sam veoma optimističan”, rekao je Aleksander Majer, poslanik u parlamentu nemačke pokrajine Baden – Virtermberg.

RTV