OBRENOVAC – Radovi na izgradnji jednog dela prstena auto-puta ka Sarajevu biće svečano obeleženi krajem avgusta kada u Srbiju dolazi predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je u izjavi novinarima na trasi novog auto-puta Miloš Veliki koji će svečano biti otvoren za dva dana, precizirala da će krajem avgusta biti svečano obeleženo otvaranje jednog dela prstena ka BiH, odnosno auto-puta od Sremske Rače do Kuzmina, deonica na pristupnoj saobraćajnici i na izgradnji mosta.

“Tu će početi radovi. Očekujemo da će naš predsednik Aleksandar Vučić, turski predsednik i Milorad Dodik biti na svečanom polaganju kamena temeljca”, rekla je Mihajlović.

Navela je da su potrebne najmanje dve godine da se ta deonica završi, a da se u međuvremenu radi dokumentacija za deonicu Požega – Kotroman.

“To je drugi deo veze sa BiH. Potrebno je najmanje godinu dana da se dokumentacija završi, a u međuvremenu ćemo razgovarati o načinima finansiranja”, rekla je ministarka.

Tanjug, RTV