SREMSKA MITROVICA – Austrijski IMMOFINANZ, vodeća kompanija za nekretnine, investiranje i razvoj u Centralnoj i Istočnoj Evropi, otvorila je danas deseti STOP SHOP ritejl park u Srbiji, u Sremskoj Mitrovici. Zvaničnoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i bivši gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, Ditmar Rejndl (Dietmar Reindl), glavni operativni direktor kompanije IMMOFINANZ i Joško Piteša, menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ u Srbiji.

STOP SHOP ritejl park nudi jedinstveno šoping iskustvo građanima Sremske Mitrovice i okoline, sa ukupno 22 domaća i internacionalna brenda koji se prostiru na 7.000 kvardata. Zahvaljujući kvalitetnom miksu zakupaca, počevši od garderobe, kozmetike, obuće, do opreme za domaćinstvo i gastronomije, STOP SHOP ritejl park omogućava prijatnu šoping atmosferu za svakoga, a naročito za cenovno orijentisane porodice. U okviru STOP SHOP ritejl park u Sremskoj Mitrovici posetiocima će biti dostupna i 309 parking mesta.   

Gospodin Joško Piteša, menadžer operacija kompanije za Srbijju istakao je da je IMMOFINANZ izgradnjom 10-og STOP SHOP-a ispunila svoj cilj postavljen na otvaranju prvog ritejl parka u Srbiji, u Čačku 2015. godine.  „Veoma smo ponosi na otvaranje našeg desetog STOP SHOP ritejl parka u Srbiji. STOP SHOP brend fokusira se na izgradnju ritejl parkova u malim gradovima i okruzima kako bi lokalnim stanovnicima omogućio pristup širokom spektru proizvoda i brendova. Takođe,  STOP SHOP ritejl park je idealan za „pametne kupce“ koji cene pristupačne lokacije sa kvalitetnim proizvodima i pristupačnim cenama“, istakao je gospodin Joško Pitesa.

Gospodin Ditmar Rejndl, glavni operativni direktor kompanije IMMOFINANZ se ovom prilikom obratio posetiocima rekavši da je 2015. prvobitna investicija IMMOFINANZ-a u Srbiji  iznosila 60 miliona evra i da je, zaključno sa 2019. godinom, ova investicija porasla na 112 miliona evra. Od dolaska STOP SHOP ritejl parkova u Srbiju, otvoreno je 1.700 radnih mesta.

„Želim da se zahvalim kompaniji IMMOFINANZ na ukazanom poverenju i izuzetnoj saradnji koju smo otpočeli u vreme kada sam bio gradonačelnik. Veliko mi je zadovoljstvo što je upravo 10-i STOP SHOP ritejl park otvoren u Sremskoj Mitrovici“, izjavio je ministar Nedimović. „Realizacija ove investicije je izuzetno važna za grad i okolna mesta, i iskreno se nadam da će građani uživati u dobroj atmosferi, kao i kvalitetnoj i povoljnoj kupovini.“

STOP SHOP ritejl park u Sremskoj Mitrovici u potpunosti je izdat. Raznovrsni miks zakupaca uključuje dobro poznate domaće i inostrane brendove: Katrin, Barbosa, New Yorker, Panter menjačnica, DM, Lilly, Planika, Galen Pharm, Gigatron, Sport Vision, Opposite Shoes, Pertini, Café Pauza, Woby Hause, LC Waikiki, CCC, Intersport, Dekor Dom, N Sport, Only smile is 4 you, Pet Zone i Deichmann.

Tokom dana otvaranja, posetioci mogu da uživaju u celodnevnom zabavnom programu, specijalnim popustima, iznenađenjima i zanimljivim aktivnostima. Program vodi naša popularna TV voditeljka Marija Kilibarda i Inspektor Blaza, poznati komičar i radio voditelj. Muzičke zvezde večeri su Bajaga i Instruktori, jedan od najslavnijih rok bendova na Balkanu, kao i popularni Tropico band. 

Pored Sremske Mitrovice, ostali STOP SHOP ritejl parkovi u Srbiji nalaze se u Čačku, Nišu, Valjevu, Lazarevcu, Vršcu, Požarevcu, Borči, Subotici i Smederevu.  

Detalji o STOP SHOP portfoliju

STOP SHOP je brend ritejl parkova kompanije IMMOFINANZ u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Radi se o privlačnim i praktičnim lokalnim snabdevačima koji pokrivaju područje od 30.000 do 150.000 stanovnika i nude širok spektar proizvoda uz povoljan odnos cene i usluge. Svojom dobrim saobraćajnim vezama kao i prostranim parkingom, STOP SHOP je usmeren na praktične, pametne kupce, koji cene lako dostupne lokacije. IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio trenutno obuhvata 81 ritejl park (uključujući STOP SHOP Sremska Mitrovica) u devet zemalja: Slovačka (16), Mađarska (14), Austrija (13), Češka (10), Slovenija (9), Srbija (10), Poljska (7), Hrvatska (1) i Rumunija (1).

O IMMOFINANZ-U

IMMOFINANZ je komercijalna kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane na maloprodajne i kancelarijske segmente sedam glavnih regionalnih tržišta Evrope: Austriji, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Poljskoj. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive (kancelarijski prostor) koji potvrđuju kvalitet i dobru uslugu. Kompanija poseduje portfolio nekretnina u vrednosti od gotovo 4.4 milijarde evra, koji obuhvata više od 220  objekata. IMMOFINANZ se nalazi na berzama u Beču (vodeći ATX indeks) i Varšavi. Za više informacija posetite internet vebsajt:  http://www.immofinanz.com 

 

s