BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je ulaganje u putnu infrastrukturu investicija koja pokreće srpsku ekonomiju, podstiče rast BDP-a i podiže kvalitet života građana.

On je za RTS, uoči otvaranja deonice na Koridoru 11 Obrenovac – Ljig, rekao da se izgradnjom autoputeva omogućava brže kretanje ljudi, bolji protok robe, zemlja postaje atraktivnija za investitore.

“To je ono što pokreće vašu privredu. Zato nije slučajno što, nakon finansijske konsolidacije, prošle godine imamo stopu rasta naše ekonomije od 4,3 odsto, ove godine 3,5 odsto”, rekao je ministar.

On je podsetio da je ugledni britanski časopis Fajnenšal tajms objavio da je Srbija lider u svetu po privlačenju stranih direktnih investicija.

“Privukli smo 107 stranih direktnih investicija prošle godine, ali imam osećaj da mi nismo sposobni da budemo ponosni na to što smo prvi u svetu u nečemu što sve zemlje priželjkuju da budu”, naglasio je on.

Osim deonice autoputa na Koridoru 11, Obrenovac- LJig, koja vodi do Čačka, kaže da će do kraja godine biti završena deonica od Obrenovca do Surčina, da se radi Požega – Preljina, a da će do kraja oktobra biti otvoren istočni krak Koridora 10, kao i da se kreće u izgradnju Moravskog koridora.

RTS, Tanjug