Mihajlović: Auto-put “Miloš Veliki” će zameniti “magistralu smrti”

BEOGRAD –Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će nova deonica auto-puta na Koridoru 11, koja će sutra biti otvorena, zameniti takozvanu “magistralu smrti” na Ibarskoj magistrali, omogućiti ulaganje investitora duž autoputa i doprineti razvoju turizma.

“Važno je da uredimo pitanje bezbednosti što više možemo i moramo da imamo nultu toleranciju na svaku vrstu saobraćajne nesreće, da ne govorim o pogibijama. Mislim da će ovaj autoput upravo tome i doprineti”, rekla je Mihajlović za RTS.

U tom smislu, ona je podsetila da je, otkako je otvorena deonica auto-puta Ljig – Čačak, zabeleženo samo nekoliko saobraćajnih nesreća što, kako je ocenila, ide u prilog tome da se slična situacija može očekivati i na novoj deonici od ukupno 103 kilometara auto-puta.

Mihajlović je dodala da će se putarina, koja se koristi isključivo za održavanje auto-puteva, naplaćivati na svakom autoputu, pa i na auto-putu “Miloš Veliki”, ističući da neće biti vinjeta.

“Mi se opredelili za najpravedniji sistem – onoliko kilometara koliko koristite auto-put, toliko plaćate putarinu”, rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da će auto-put doprineti bezbednosti, ali i omogućiti investitorima da ulažu duž njega i da se razvija turizam.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *