SRBOBRAN –Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je otvorio danas, na parceli AD “Pionir” u Srbobranu, jubilarnu, 20. manifestaciju “Srbobranska brazda” – jedinstveno takmičenje orača u kategoriji lakih, srednjih i teških traktora.

Ukazavši na značaj ove poljoprivredne priredbe, koju jubilarni 20. put organizuje Mesna zajednica Srbobran u saradnji sa lokalnom samoupravom, Radojević je istakao da je ovogodišnji utisak da je napravljen ogroman iskorak, i izneo utisak da “Srbobranska brazda”, po svemu sudeći, prerasta u svojevrstan vojvođanski brend.

“Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržava organizaciju tradicionalnih manifestacija širom Vojvodine, koje doprinose unapređivanju i razvoju poljoprivrede u našoj pokrajini. Ove godine smo zajednički sa organizatorima, na najbolji način, i finansijski pomogli održavanje “Srbobranske brazde”, jer ona to zaslužuje”, naglasio je Radojević uputivši čestitke domaćinima na uspešnoj organizaciji ove jedinstvene manifestacije.

On je ukazao da je reč o priredbi koja predstavlja tradiciju, brend i običaje Vojvodine. “Srbobranska brazda” ima za cilj, kako je Radojević ukazao, da sačuva običaje nekadašnje obrade zemlje, ali sa druge strane da upozna svoje posetioce sa metodama modernog oranja, što čini neraskidivi spoj u razvoju poljoprivrede, koja predstavlja najznačajniju privrednu granu na ovim prostorima.

RTV