NOVI SAD – Novosadski samba karneval “Dani Brazila” otvoren je večeras u Kulturnoj stanici “Eđšeg” u Novom Sadu i trajaće do nedelje na tri lokacije u gradu: Petrovaradinskoj tvrđavi, plaži Štrand i starom gradskom jezgru. Radost, igra, energija u ritmu sambe, šareni kostimi, upravo takva atmosfera očekuje vas u nedelju kada će karnevalskom povorkom biti završena deseta manifestacija “Dani Brazila”. Novosađani kažu kako rado posećuju takve živopisne događaje.

Sa nesvakidašnjim duhom Brazila, ali i brazilskom kulturom, Novosađani će biti u prilici da se upoznaju kroz šarenolik program festivala i različite forme umetničkog izražavanja: radionice kapuere, samba plesa, izložbe slika i umetničkih predmeta.

“Imamo bogat muzički program sutra uveče, u letnjem bioskopu će biti uživo koncerti, od osam, devet uveče, a posle ponoći na tvrđavi, elektronska muzika, di džejevi, i u nedelju čuvena karnevalska povorka koja će se završiti na Trgu slobode”, kaže Vojislav Malešev, umetnički direktor festivala. Jedna od značajnijih manifestacija upravo je ta – ,,Dani Brazila”, ističe Dalibor Rožić, član Gradskog veća zadužen za kulturu, i dodaje da je čast prisustvovati predstavljanju zanimljive i egzotične kulture.

Tanjug, RTV