BEOGRAD – Na Fakultetu političkih nauka danas, nešto posle 10 časova, počeo je treći sastanak predstavnika vlasti i opozicije, a tema današnjeg okruglog stola je pristup medijima i njihova kontrola. Na FPN su stigli predstavnici vlasti Goran Vesić, Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić iz SNS, Žarko Obradović iz SPS i Đorđe Komlenski iz Pokreta socijalista.

Iz opozicije su prisutni gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, predsednik DS Zoran Lutovac, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Nove stranke Zoran Živković i funkcioner te partije Aris Movsesijan, Đorđe Žujović iz LDP, Stefan Simić iz Pokreta slobodnih građana, Vladimir Đurić iz Stranke moderne Srbije, zatim Dejan Šulkić iz DSS, kao i predstavnici LSV.

Među prvima su na FPN došli organizatori izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, izvršni direktor CeSID Bojan Klačar i programski direktor Transparentnosti Srbije Nemanja Nenadić.

Stranka slobode i pravde, koja je deo Saveza za Srbiju (SzS), a čiji članovi učestvuju u razgovorima, bojkotuje i današnji sastanak, kao i prethodni 9. avgusta, zbog toga što nije u potpunosti otvoren za javnost.

SzS je dan uoči sastanka javno predložio organizatorima da na dnevni red stave obavezujući dokument koji će potpisati predstavnici vlasti i opozicije, a koji predviđa da do 15. septembra dođe do promena u RTS i REM kroz skupštinsku proceduru. U suprotnom, kažu, treba objaviti bojkot.

Tanjug, FoNet