NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je predsednika Opštine Ranilug Vladicu Aritonovića, potpredsednika te opštine Davora Petkovića i predsednika Opštine Parteš Dragana Petkovića.

Oni borave u Novom Sadu u sklopu organizovane posete grupe od 45 osnovaca i njihovih vaspitača iz Opštine Ranilug, koja je realizovana u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada.

Gradonačelnik Vučević poželeo im je srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog humanitarne akcije koja se već pet godina sprovodi u cilju podsticaja obrazovanja, kulture i bezbrižnijeg odrastanja dece iz Kosovskog pomoravlja.

Zvaničnici su tokom sastanka istakli važnost ujedinjenog delovanja kako bi se obezbedili što bolji uslovi za život Srba na Kosovu i Metohiji, kao i značaj saradnje sa lokalnim zajednicama u Srbiji.

Predstavnici Raniluga i Parteša zahvalili su se na dosadašnjoj podršci Grada Novog Sada i izrazili uverenje da će biti realizovano još zajedničkih aktivnosti, posebno na polju obrazovanja i kulture.

RTV