NOVI SAD – U sredu, 28. avgusta u 20.30 časova u bioskopu Arena Cineplex, uz prisustvo autorske i glumačke ekipe, biće održana novosadska premijera novog filma čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića, “Delirijum tremens”.

Delirijum tremens, snimljen je nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta i nakon velikih uspeha na brojnim festivalima, prvi put će biti prikazan na velikom platnu u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex.

“U Novom Sadu sam studirao glumu na Akademiji umetnosti i tu sam prvi put profesionalno stao na scenu 28.3.1981. godine…Svaki povratak u “rodni kraj ” mi mnogo znači, jer je to i prilika da sretnem prijatelje i publiku koja me poznaje iz tog vremena”, izjavio je ovim povodom, maestralan i za glavnu ulogu u ovom filmu više puta nagrađivan, Tihomir Stanić koji tumači lik Dagija, čuvenog glumca, koji preopterećen velikim brojem predstava i snimanja, spas traži u alkoholu, ali upada u alkoholno ludilo – delirijum tremens i završava u bolnici. Sobu će deliti sa fenomenalnim Draganom Petrovićem Peletom, Igorom Đorđevićem i Beredom Rešit, koji će publiku kroz niz komičnih situacija nasmejati do suza. Ova tragi-komična priča odvešće nas do psiho-drame, uz pomoć koje će naši likovi pokušati da dopru do skrivenih pokretača svojih sudbina.

RTV