VAŠINGTON – Britanija će nakon Bregzita sklopiti veliki trgovinski sporazum sa Sjedinjenim Državama, američki predsednik Donald Tramp rekao je danas Borisu Džonsonu, dodajući da je novi britanski premijer pravi čovek da izvede svoju zemlju iz Evropske unije.

Džonson, koji se na samitu G7 u Francuskoj suočava s delikatnim zadatkom da sačuva evropske saveznike, a da u isto vreme na razljuti Trampa, rekao je da će trgovinski pregovori sa Sjedinjenim Državama biti teški, ali da postoje ogromne mogućnosti za britanska preduzeća na američkom tržištu, prenosi Rojters.

Na pitanje šta je njegov savet za Bregzit pre nego što je na bilateralni sastanak s Džonsonom na marginama samita, Tramp je rekao: “Ne treba mu savet on je pravi čovek za taj posao.”

Tramp se zaista kaje zbog tarifa Kini – želi da budu veće

Kada je predsednik SAD Donald Tramp rekao da mu je žao zbog uvođenja tarifa Kini, želeo je da kaže da mu je žao zbog toga što nije uveo još veće tarife, saopšteno je iz Bele kuće.

Tramp je ranije, na pitanje novinara da li se premišlja po pitanju tarifa, odgovorio potvrdno, prenosi AP.

Portparolka Bele kuće Stefani Grišam, međutim, objasnila je da se radi o nesporazumu.

“Njegov odgovor je veoma pogrešno shvaćen. Predsednik Tramp je potvrdno odgovorio zbog toga što se kaje što nije uveo još veće tarife”, izjavila je ona.

Tanjug