Marija Nikolovski u biznis sa kreiranjem torbi kreće s velikim entuzijazmom, spajajući ljubav ka ručnom radu i proizvod koji bi ženama omogućio da istaknu lični stil i ono najlepše što nose u sebi.

Heklanje, kao stari zanat inspirisao me je još u ranom detinjstvu dok sam raspuste često provodila na Zlatiboru kod bake. U sećanjima je ostala slika nje koja svojim starim, veštim rukama stvara prava mini umetnička dela koja odišu i plene toplinom i bojama. Već tada su nastali i moji prvi radovi. Strast prema rukotvorinama je uvek u meni postojala, ali su me obaveze prema školi, fakultetu i poslu vremenom udaljili od nje. Osnivanjem porodice promenili su se i pogledi na život i tada donosim odluku da napustim svoj višegodišnji posao kako bih svoj hobi pretvorila u biznis. Tako nastaje “Dunjin mali svet” – brend koji me svakoga dana podseti da treba živeti svoje snove.

Otkrijte nam tajnu, kako nastaju vaše torbe?

Vredan i posvećen rad koji često ume biti i naporan, podrazumeva se. Kroz nacrte na papiru spajam tradicionalno sa modernim u jedinstveni proizvod visokog kvaliteta i dugotrajnosti. Modeli se izrađuju heklanjem uz korišćenje uglavnom unikatnih šema koje daju lični pečat i posebnu draž.

Koje vreme je neophodno za izradu jedne torbe?

Ručni rad zahteva koncetraciju i potrebno je dosta vremena za nastajanje autentičnih modela. Nekada je potrebno 7 dana, ukoliko se model radi od finog tankog konca, dok neki drugi zahtevaju manje vremena. Novi modeli dizajnirani su da se izradjuju u kombinaciji konca i kože što iziskuje dodatno vreme.

Koje materijale upotrebljavate?

Isključivo koristim prirodne materijale. Želja mi je da moji  kupci uživaju u prijatnosti pamučnog konca i prirodne kože. Torbe zato odišu kvalitetom, izgledom i trajnošču. Moja misija je da kroz takve kvalitetne materijale produžim vek proizvoda, kako bi se povećala svest kod žena da kupovinom dobrog proizvoda sačuvamo potrošnju dobara koje uzimamo od prirode.

Koliko su Novosađanke zainteresovane za ovaj vid aksesoara?

Novosađanke su žene dobrog stila i vole da istaknu svoju lepotu na originalan način. Tako da naši modeli lako pronalaze put do njih.

Šta vam najviše traže?

U ovom letnjem periodu najviše se traže torbice jakih boja. Za jesenju kolekciju pripremamo veliko iznenađenje i pozivamo sve zainteresovane da je isprate.

 

Mariji kreativnih ideja ne manjka. Brendirane torbe ne nosi jer je sama brend. Njen rad odraz je posebnosti, a biti unikatan u današnje vreme kopija, predstavlja hrabrost. Ipak, po rečima naše sagovornice, najvažnije je ostati svoj, a jedan od načina je poneti oko ruke baš njen model heklanih torbi u boji.

 

autor: Nikea Vučetić