Vulin: Vojska Srbije je vojska mira

BEOGRAD –Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas, u kasarni “Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju, pripadnike pešadijske čete koji se pripremaju za učešće u multinacionalnoj operaciji „UNIFIL“ u Libanu.

Prema rečima ministra odbrane, učešćem u mirovnim misijama Vojska Srbije ne samo što predstavlja našu zemlju u najboljem svetlu i dobija pohvale iz čitavog sveta, već svakodnevno radi na svojoj daljoj obučenosti i prikupljanju i dobijanju novih iskustava.

“Svaki naš pripadnik koji ode u mirovnu misiju je obučen i opremljen po najvišim svetskim standardima i u potpunosti može da ispuni svaki zadatak. Vojska Srbije će u skladu sa politikom državnog rukovodstva predsednika Vučića voditi računa da da svoj maksimum na doprinosu politici vojne neutralnosti, ali i pomoći svakome kome je pomoć potrebna. Vojska Srbije je vojska mira i gde god da se mi nađemo tu su i red, zakon i mir. Mirovne misije u kojima učestvuje Vojska Srbije veoma pomažu na jačanju autoriteta i ugleda naše zemlje, ali i značajno pomažu da svakodnevne zadatke i našu prvu misiju – odbranu zemlje, možemo da uradimo na najbolji mogući način”, rekao je ministar Vulin i poručio svim pripadnicima Vojske Srbije koji učestvuju u mirovnim misijama da se vrate baš takvi kakvi su i otišli, samo bogatiji za jedno iskustvo.

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *